Μια πολύ όμορφη εικόνα αντικρίσαμε στη Κριτσά Λασιθίου, συνδυασμένη με αρώματα που παραπέμπουν σε μια άλλη εποχή. Το φούρνισμα των ζυμωτών στο φουρνόσπιτο της οικογένειας του Κώστα Αφορδακού αποτελεί παράδοση που περνά από γενιά σε γενιά κρατώντας ζωντανή τη μοναδική γνώση του Κριτσώτικου ντάκου. Κάθε οικογένεια έχει τη δική της συνταγή που ευλαβικά κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό που η μάνα δίνει στην κόρη και με τη σειρά της η εγγονή της Ευαγγελίας Αφορδακού και της Πηγής Βαρδα Δήμητρα μαθαίνει από τις δυο γυναίκες όσα η παράδοση της Κριτσάς προστάζει για να γίνει το ψωμί αφράτο οι κουμπάνιες μυρωδάτες αλλά και να αγαπά όλα αυτά που κράτησαν ζωντανή τη γνώση του πολιτισμού της Κρήτης.
Σχετικές δημοσιεύσεις
-
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγ. Νικολάου στο Λατώ fm: Περίπου 10% φθηνότερο μεσοσταθμικά το φετινό πασχαλινό τραπέζι (ηχητικό)
Λατώ Fm News · »Πρώτη Ματιά Στην Ενημέρωση» Μανώλης... -
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγ. Νικολάου στο Λατώ fm: Όλοι οι επαγγελματίες να βάλουμε «νερό στο κρασί μας» για τους κοινόχρηστους χώρους, τα πεζοδρόμια πρέπει να είναι βατά για τους πολίτες (ηχητικό)
Ακούστε το σχετικό απόσπασμα από το 7:21 και μετά:Λατώ... -
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Λασιθίου στο Λατώ fm: Πιο ακριβά φέτος αρνί, κατσίκι στα κρεοπωλεία, πιο συγκρατημένες τιμές στα Σ/Μ – Δυσβάσταχτο το κόστος παραγωγής (ηχητικό)
Λατώ Fm News · »Πρώτη Ματιά Στην Ενημέρωση» Γιάννης...